Trump Junior selittää: Jälkikäteen ajateltuna tekisin asiat mahdollisesti hieman toisin

– Jälkikäteen ajateltuna tekisin asiat mahdollisesti hieman toisin, myönsi presidentti Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Junior konservatiivisen Fox-kanavan Hannity-ohjelmassa tiistai-iltana.

Presidentin poika ei tarkentanut, mitä hän tällä tarkoitti.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Junior paljasti viime vuonna sähköpostikirjeenvaihdossa olevansa innokas kuulemaan, millaisia demokraattien vastaehdokasta tahraavia tietoja venäläisillä olisi ollut tarjota käynnissä olevien presidentinvaalien aikaan.

Trump Junior tapasikin venäläisjuristin Natalia Veselnitskajan viime kesäkuussa Trump Towerissa New Yorkissa. Trump Juniorin mukaan mitään tietoja Clintonista ei kuitenkaan saatu, ja tapaaminen loppuikin lyhyeen.

Clintonin mahdollisesta likapyykistä käytiin ennen tapaamista sähköpostikirjeenvaihtoa, jonka osapuolina olivat aloitteen tehnyt ja venäläiskontaktia tarjonnut brittiläinen toimittaja, musiikkituottaja Rob Goldstone ja Donald Trump Jr.

Kopiot viesteistä saivat myös Trumpin vävy Jared Kushner ja silloinen kampanjapäällikkö Paul Manafort.

Sähköpostikirjeenvaihto paljastaa innokkuuden

Tiistaina hetki ennen kuin The New Yorkin Timesin piti julkistaa Venäjä-sähköpostit, Trumpin esikoinen sai rehellisyyden puuskan ja julkisti ne itse.

Kirjeenvaihdosta käy ilmi myös Trump Juniorin reaktio hänelle tarjottuihin, Clintonia vahingoittaviin tietoihin. ”Jos tämä todella on sitä, mitä lupaat, se on minusta mahtava asia, etenkin myöhemmin kesällä", hän kirjoitti.

Ylen kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen arvioi Washingtonista, että sähköpostien paljastus tehtiin julkisuuden paineessa ja New York Timesin viikonvaihteessa alkaneen uutisoinnin takia.

Demokraatit ovat raivoissaan, sillä Trumpin tiimi väitti pitkään, ettei venäläisillä ole ollut osaa tai arpaa presidentinvaalien kulkuun.

Senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell on ilmoittanut, että asia tutkitaan perinpohjin.

Presidentti Trump on sähköpostien julkaisun jälkeen puolustanut poikaansa kutsumalla tätä "korkealaatuiseksi ihmiseksi" ja kiittelemällä tämän avoimuutta.

Lue Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajan Pirkko Pöntisen analyysi: Oliko Trump JR todella näin tyhmä?

Lähteet: AP, AFP, New York Times

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and