Trump ja Macron tapaavat Pariisissa Ranskan kansallispäivänä

Yhdysvaltain Presidentti Donald Trump ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat myöhemmin tällä viikolla Pariisissa. Valkoisen talon mukaan presidentit keskustelevat perjantaina Syyrian tilanteesta ja terrorisminvastaisesta taistelusta.

Trump kutsuttiin juhlimaan Ranskan kansallispäivää (ransk. Fête Nationale) 14. heinäkuuta, joka on vuonna 1789 tapahtuneen Bastiljin valtaamisen vuosipäivä.

Matkan aikana Trump ja Macron pitävät kahdenvälisen kokouksen.

– Haluan luonnehtia maidemme välisiä suhteita erittäin hyviksi. On joitakin asioita, joissa näemme maailman hieman eri tavalla, mutta monissa asioissa näemme maailman enemmän tai vähemmän samalla tavoin, Valkoisesta talon virkamies sanoi tiedottaessaan tapaamisesta.

Kyseessä on Trumpin ensimmäinen virallinen vierailu Ranskaan. Sen vuoksi Valkoinen talo päätti nostaa esille kysymyksiä, joissa molemmat johtajat voivat tehdä yhteistyötä.

– Trumpilla ja Macronilla on erilaisia näkemyksiä siitä, miten lopulliseen tavoitteeseen päästään, mutta lopullinen päämäärä on sama, sanoi Trumpin talousasioiden pääneuvonantaja Gary Cohn.

Etukäteen on tiedossa, että Macronin ja Trumpin näkemykset esimerkiksi ilmastonmuutoksesta ja maahanmuutosta eroavat huomattavasti keskenään.

Trump ja Macron aikovat järjestää yhteisen tiedotustilaisuuden keskustelujen jälkeen. Ennakoitavissa on, että Trump saattaa joutua vastailemaan hankaliin kysymyksiin poikansa viimeisimpien paljastusten johdosta myös Euroopassa.

Trumpin suosio niin kotimaassa kuin ulkomaillakin on ollut laskusuunnassa virkaanastumisen jälkeen. Asiantuntijat arvioivat, että hyödyntämällä Macronin suosiota, Trump saattaa voida kohentaa hallintonsa mainetta eurooppalaisten liittolaisten silmissä.

Edellisen kerran presidentit näkivät toisensa G20-maiden tapaamisessa Hampurissa viime viikolla.

Lähde: Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and