Tiedustelukomitea kiinnostui Trumpin ja Comeyn tapaamisten muistioista ja mahdollisista nauhoitteista

Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitea on ilmoittanut haluavansa kaiken mahdollisen aineiston, joka koskee liittovaltion poliisin FBI:n entisen johtajan James Comeyn ja presidentti Donald Trumpin keskusteluja.

Tiedustelukomitea tutkii Venäjän yhteyksiä Yhdysvaltain viime vuoden presidentinvaaleihin.

Tiedustelukomitea kertoo pyytäneensä Comeylta kaikki mahdolliset muistiinpanot sekä muistiot, jotka liittyvät Comeyn ja Trumpin tapaamisiin. Komitean johtajat ovat pyytäneet myös Valkoista taloa luovuttamaan tutkijoille keskusteluista tehdyt nauhoitteet tai muistiot, jos niitä on olemassa.

Comey kertoi torstaina senaatin tiedustelukomitean kuulemisessa, että hän piti muistiinpanoja Trumpin kanssa käymistään keskusteluista. Hän ehti keskustella Trumpin kanssa yhdeksän kertaa.

Presidentti Trump toisti perjantaina tiedotustilaisuudessaan vanhan vihjauksensa, jonka hänen ja Comeyn keskusteluista saattaisi olla olemassa nauhoitteita. Presidentin mukaan nauhoitteiden mahdollinen olemassaolo selviää lähiaikoina.

Edustajainhuoneen tutkijat haluavat muistiot ja mahdolliset nauhoitteet 23. kesäkuuta mennessä.

Lähteet: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and