The New York Times: 9/11-iskussa surmansa saanut mies on tunnistettu DNA-testillä

Yhdysvalloissa yksi 9/11-terrori-iskussa menehtyneistä on tunnistettu kehittyneiden dna-testien avulla, kertoo The New York Times -lehti. Viime aikoina tehdyt parannukset DNA:n selvittämisen ja testauksien osalta auttoivat vahvistamaan miehen identiteetin viime kuun lopulla vuosien negatiivisten tulosten jälkeen.

New Yorkin oikeuslääkärin toimisto ilmoitti jatkavansa ponnisteluja World Trade Centerin iskuissa surmansa saaneiden uhrien jäänteiden palauttamiseksi heidän läheisilleen.

Tunnistetun kuolleen miehen henkilöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen hänen perheensä toivomuksesta, mutta miehen perhe voi pyytää jäänteet itselleen.

Terrorijärjestö al-Qaidan tekemässä iskussa kuoli kaikkiaan 2 753 ihmistä, kun terroristit ohjasivat kaksi matkustajakonetta World Trade Centerin kaksoistorneihin New Yorkissa syyskuussa 2001.

Mies oli 1641. uhri, joka on tunnistettu. Uhri oli myös ensimmäinen tunnistettu yli kahteen vuoteen. Edellinen uhri Matthew David Yarnellin jäänteet vahvistettiin maaliskuussa 2015.

Tohtori Barbara Sampson sanoi, että rikostutkijat olivat jatkaneet testaamista edelleen, koska menetelmät ovat kehittyneet.

– Tämän työn jatkaminen on elintärkeää, koska jokaisen uuden tunnistamisen myötä pystymme antamaan vastauksia perheille, joihin kuolemantapaukset ovat vaikuttaneet, tohtori Sampson sanoi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and