Taiwan ärähti Kiinan sotilaslennoista: Olemme valmiita puolustamaan itseämme

Kiinan asevoimien kasvava toiminta herättää huolta ja ärtymystä Taiwanissa. Kiina pitää yhä Taiwania osana Kiinaa, eikä ole sulkenut pois mahdollisuutta ottaa saarivaltiota väkisin hallintaansa.

– Kiinan armeija ei ole koskaan luopunut ajatuksesta ratkaista Taiwanin kysymystä sotilaallisesti. Me uskomme rauhaan, emmekä provosoi sotaa, mutta emme peräänny uhkailun edessä, sanoi Taiwanin puolustusministeriön tiedottaja Cheng Chung-chi tiistaina tiedotustilaisuudessa..

Kiinan armeija on Taiwanin puolustusministeriön mukaan lentänyt viime päivinä useita kertoja hävittäjillä ja tiedustelukoneilla Taiwanin tuntumassa.

Kiina ei ole kertonut viime päivien lentojen syytä, mutta Kiinan ilmavoimat ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että sen koneet ovat tehneet lukuisia pitkiä harjoituslentoja merelle, myös lähelle Taiwania ja Japania.

Kiina on kasvattanut sotilaallista läsnäoloa lähialueillaan. Myös Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi eilen, että amerikkalainen tiedustelukone oli joutunut muuttamaan reittiään kahden kiinalaishävittäjän ahdisteltua sitä Etelä-Kiinan merellä.

Lähteet: AFP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and