Taas uusi julkisuustemppu: Putin otti paidan pois, snorklasi ja pyydysti kalan

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vieraillut tällä viikolla Baikal-järven seudulla Siperiassa. Aluekierroksen aikana Putin on muun muassa keskustellut metsäpalojen aiheuttamista vaurioista järveä reunustavassa Burjatiassa sekä luvannut uutta infrastruktuuria Baikalin alueelle.

Silti kaiken huomion varastavat presidentin kalastusretki ja huomiot Baikal-järven saastuneisuudesta – ensisijaisesti kalastusretkestä julkaistun videon vuoksi.

Putin kalastaa haukea.
Vladimir Putin pyydysti hauen.TASS / AOP

Videolla Putin muun muassa kalastaa ilman paitaa ja ajaa moottorivenettä. Spektaakkeli huipentuu kohtaukseen, jossa Putin pyydystää hauen lähes paljain käsin.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan presidentti jahtasi haukea veden alla jopa kaksi tuntia, mutta "sai lopulta omansa".

Katso video alta.

Suuria ympäristöpuheita

Polskinnan lisäksi Putin keskittyi Baikalin-kierroksensa aikana ympäristökysymyksiin. Baikalin järveä hän kutsui "ylpeyden aiheeksi ja erityiseksi vastuuksi", ja painotti luonnonsuojelun tärkeyttä. Erityisen huolissaan Putin oli alueen saastumisesta.

Venäjällä vietetään tänä vuonna ympäristövuotta, jota koordinoi Putinin lähipiiriin kuuluva presidentinhallinnon entinen päällikkö Sergei Ivanov.

Vuosi on näkynyt muun muassa yritysten pyrkimyksenä miellyttää valtiovaltaa ainakin puheiden tasolla. Esimerkiksi venäläisyritys Norilsk Nickel on ilmoittanut aikovansa sulkea saastuttavat tehtaansa vuoteen 2019 mennessä.

Putin vaati, että myös Baikalilla kiinnitettäisiin huomiota erityisesti kotitalouksista ja maataloudesta syntyviin saasteisiin.

Putin ja Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu tutkivat jäkäliä ja sieniä.
Putin ja Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu tutkivat jäkäliä ja sieniä.TASS / AOP

Viriili presidenttiehdokas?

Baikal on Putinille rakas alue, ainakin julkisuudessa. Presidentti on ennenkin tehnyt näyttäviä pr-retkiä Baikalille: vuonna 2009 hän sukelsi pienoissukellusveneellä järven pohjassa.

Putinin kierros Venäjän eri alueilla on nähty vuoden 2018 presidentinvaalikampanjan aloituksena. Putin ei ole vieläkään ilmoittanut asettuvansa ehdolle, mutta vastasi Burjatiassa esitettyyn kysymykseen jatkokaudesta "harkitsevansa asiaa".

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and