Syyrialaisjärjestö: Isis-vankilaan tehty ilmaisku tappoi noin 60 Itä-Syyriassa

Syyrian sisällissotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan ainakin 42 Isisin vankia on kuollut ilmaiskussa Al-Mayadinin kaupungissa itäisessä Syyriassa.

Britanniassa toimivan järjestön mukaan lisäksi ainakin 15 Isisin taistelijaa ja vanginvartijaa kuoli iskussa, joka tapahtui eilen maanantaina Deir Ez-Zorin maakunnassa.

– Iskut osuivat Isisin vankilaan Al-Mayadinissa maanantaina aamunkoiton aikaan, järjestön johtaja Rami Abdel Rahman sanoo uutistoimisto AFP:lle.

Aktivistien ylläpitämän Deir Ezzor 24 -median mukaan puolestaan ainakin 60 siviiliä menehtyi. Paikallisen televisiokanava al-Ikhibariyan kirjeenvaihtajan mukaan iskun kohteena ollut rakennus oli vankila "suurelle määrälle siviilejä".

Molemmat tahot sanoivat, että Yhdysvaltain johtama liittouma olisi iskun tekijä. Ei kuitenkaan ole selvillä, miten ne ovat tunnistaneet iskun tehneen lentokoneen.

Yhdysvaltain johtama liittouma ilmoitti, että se tutkii asiaa. Se kuitenkin totesi, että Syrian Observatory -järjestön tiedoissa on aiemmin ollut liioittelua.

– Jos olemme vastuussa siviilien kuolemista, astumme esiin ja myönnämme sen, liittouman puhemies sanoi.

Liittouman lisäksi Venäjä ja Syyrian hallinto tekevät usein ilmaiskuja Isisiä vastaan Itä-Syyriassa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters.

Artikkelia muutettu kello 14.31: Lisätty liittouman reaktio ja tarkennettu tietoja iskun uhreista.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and