Symboliksi noussut viulunsoittaja loukkaantui Venezuelan protesteissa

Nuori venezuelalainen viulisti, josta on tullut yksi tunnetuimmista Venezuelan presidentin vastustajista, loukkaantui lauantain väkivaltaisuuksissa maan pääkaupungissa Caracasissa. Muusikko Wuilly Arteaga on tullut tunnetuksi Venezuelassa soittaessaan maan kansallislaulua ja muita sävelmiä viulullaan turvalinjojen edessä, kun taistelut riehuvat hänen ympärillään.

Huolimatta turvalinjoista, Arteaga loukkaantui. Ensihoitajat auttoivat Arteagaa kadulla veren valuessa pitkin hänen kasvojaan. Myöhemmin Arteaga twiittasi videon sairaalasta. Videolla Arteaga pitää viulua kädessään ja hänen kasvonsa on sidottu.

– Ei kumipallot eivätkä kuulat lopeta taisteluamme Venezuelan itsenäisyyden puolesta, Arteaga sanoo.

– Tulen olemaan huomenna takaisin kadulla. Aiomme jatkaa taistelua.

Lauantain protesteissa loukkaantui myös useita muita mielenosoittajia.

Oppositio uhkaa kahden päivän lakolla

Venetzuelan oppositio ilmoitti olevansa ensi viikolla kaksi päivää lakossa. Suunniteltu lakko olisi keskiviikkona ja torstaina. Myös muita protesteja on odotettavissa ensi viikolla presidentti Nicolas Maduroa vastaan.

Opposition mielenosoittajat sekä nuorten johtamat mielenosoittajat käynnistivät mielenosoitukset huhtikuun alussa.

Neljä kuukautta jatkuneissa levottomuuksissaa on osoitettu mieltä hallitusta ja presidentti Maduroa vastaan. Mielenosoittajat syyttävät Maduroa toimista, jotka vievät maata kohti diktatuuria. Maduro kutsuu mielenosoittajia terroristeiksi, jotka hakevat vallankaappausta.

Venezuelan levottomuuksissa on neljän kuukauden aikana kuollut noin 100 ihmistä. Tuhansia on lisäksi loukkaantunut ja satoja mielenosoittajia on pidätetty.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and