Suomalaisturisti Kroatian Splitissä: “Puolet taivaasta peittyi sankkaan savuun”

Rajut maastopalot roihuavat toista vuorokautta Kroatiassa, ja eilen maanantaina palot levisivät jo Splitin esikaupunkialueille.

Splitissä lomaileva suomalainen Timo Mikkola saapui kaupunkiin maanantaina aamupäivällä. Päivän mittaan kaupunkiin kulkeutui tuulten mukana runsaasti savun hajua, ja näky oli hurja.

– Puolet taivaasta peittyi sankkaan, mustaan savuun. Savun haju tuntui joka puolella, ravintoloissa ja hotellihuoneessa. Kun ilta-aurinko valaisi savupilveä, se sai taivaan näyttämään erittäin uhkaavalta ja erikoiselta, Mikkola kuvailee.

Paloa seurattiin Splitissä tarkkaan.

– Tilanne aiheutti jännitystä. Koko ajan kyselimme paikallisilta viimeisimmän tilanteen, Mikkola kertoo.

Taivas täynnä lintuparvia

Mikkolan mukaan elämä turistikaupungissa jatkui tilanteesta huolimatta melko tavallisena. Ravintolat täyttyivät maanantai-iltana asiakkaista normaaliin tapaan.

Palojen läheisyys sai kuitenkin aikaan oudon tunnelman.

– Paikallismedia puhui jopa infernosta ja maailmanlopun näystä. Savun suunnasta lensi lintuparvia kohti kaupunkia, mikä lisäsi tunnelman erikoisuutta, Mikkola kertoo.

Hänen mukaansa palot ovat saaneet paikallisissa asukkaissa aikaan suuttumusta. Paikalliset epäilevät, että paloja on sytytetty tahallaan.

– Ei olisi kuulemma ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu, Mikkola sanoo.

Maastopalot on saatu haltuun

Mikkolan mukaan matkanjärjestäjä on tiedottanut heitä hyvin tilanteesta.

– Olemme saaneet eilen ja tänään tilanteesta lyhyitä katsauksia, joissa on kerrottu, että kaikki on hyvin. Lennotkin ovat kulkeneet normaalisti, eikä niitä ole peruttu.

Tiistaiaamuna tilanne parantui Splitissä merkittävästi, kun tuulet laantuivat ja tulipaloja alettiin sammuttaa lentokoneiden avulla.

Mikkola kuvailee, että tilanne on palautunut kaupungissa tavalliseksi.

– Tällä hetkellä tilanne on täysin normaali, ja paikallisten mukaan maastopalot on saatu haltuun. Säikähdyksellä selvittiin, Mikkola sanoo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and