Suomalaismiehen oikeudenkäynti Viipurissa peruttiin toistamiseen

Laittomasta maahantulosta epäillyn suomalaismiehen oikeudenkäynti Viipurissa on lykkääntynyt jo toisen kerran. Oikeudenkäyntien lykkääntymisen syynä on Venäjän viranomaisten mukaan se, ettei Viipuriin ole saatu tulkkia Pietarista.

Perjantaiaamupäiväksi sovittu oikeudenkäynti on siirretty ensi maanantaiksi. Oikeudenkäyntiä on lykätty jo kertaalleen tällä viikolla, sillä alun perin viipurilaisen oikeusistuimen piti käsitellä suomalaismiehen asiaa tiistaina.

Jumissa Viipurissa yli kuukauden

Ilman viisumia valtakunnananrajan Saimaan kanavaa pitkin ylittänyt mies on maastapoistumiskiellossa. Hän on odottanut oikeudenkäynnin alkamista Viipurissa jo toista kuukautta.

Mies matkusti heinäkuun alussa Suomesta Venäjälle Saimaan kanavaa pitkin Mikkelin urheilusukeltajien omistamassa laivassa isomman seurueen kanssa.

Venäläisviranomaiset ottivat kiinni myös aluksen kapteenin, mutta hänet vapautettiin parin päivän kuluttua. Mikkelin urheilusukeltajien alusta pidettiin Viipurissa kolme viikkoa, ennen kuin se palautettiin Suomeen.

Suomalaismiehen asianajaja sai tiedon oikeudenkäynnin lykkääntymisestä torstai-iltana viipurilaiselta kollegaltaan.

Asiananajaja toivoo, että asia ratkeaisi kolmannella yrittämällä, ja mies pääsisi palaamaan kotiin.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and