Sote-ministerit pitävät edelleen kiinni alkuperäisestä aikataulusta: “Sote toteutetaan tammikuussa 2019”

Hallituksen sote-uudistuksesta vastaava reformiministerityöryhmä kertoi perustuslakivaliokunnan tiukan lausunnon jälkeen perehtyvänsä lausuntoon huolellisesti ja valmistautuvansa tekemään korjauksia hallituksen täydentävällä esityksellä.

Tiedotteessa ministerit kertovat, että sote- ja maakuntauudistus toteutetaan kokonaisuutena alkuperäisessä aikataulussa 1.1.2019 lukien. Myös valinnanvapaus kuuluu heidän mukaansa tähän kokonaisuuteen.

Perustuslakivaliokunnan lausunnossa kiinnitettiin huomiota erityisesti uudistusten epärealistiseen käyttöönottoaikatauluun.

Ministerien mukaan nyt tyrmätty yhtiöittäminen ei ollut tavoite, vaan keino kilpailuneutraliteetin ja unionin kilpailuoikeuden soveltamisen varmistamiseen. Nyt hallitus kertoo pohtivansa jatkovalmistelussa toisia keinoja kilpailuneutraliteetin toteuttamiseen.

Reformiministerityöryhmään kuuluvat perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.), kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.), sisäministeri Paula Risikko (kok) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps) sekä alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti.

* Juttua täydennetään.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and