Sipilä kutsuu perussuomalaisten uuden puheenjohtajan heti puheilleen – sama tehtiin kokoomuksen kanssa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kutsunut perussuomalaisten uuden puheenjohtajan keskustelemaan hallitusyhteistyön jatkosta maanantaina. Sipilä kertoi asiasta Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa. Perussuomalaiset valitsevat uuden puheenjohtajan Jyväskylässä lauantaina.

– Olen kutsunut uuden puheenjohtajan maanantaina keskustelemaan uudessa triossa hallituksen jatkosta ja valitun puheenjohtajan ajatuksista, Sipilä paljasti.

Sipilä kuitenkin sanoi, että kutsussa ei ole mitään dramatiikkaa. Hän sanoo tehneensä samalla tavalla myös vuosi sitten, kun kokoomus vaihtoi puheenjohtajaa.

Hän ei halunnut arvioida ennalta hallitusyhteistyön jatkumisen edellyksiä puheenjohtajan vaihtuessa. Perussuomalaisten uuden puheenjohtajan valinnalla saattaa olla merkittäviä vaikutuksia hallitusyhteistyölle.

– Annetaan perussuomalaisten ensin pitää oma puoluekokous, Sipilä totesi.

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi ovat ehdolla Jussi Halla-aho, Sampo Terho, Leena Meri, Riku Nevanpää ja Veera Ruoho.

Terrorismin torjuntaan lisää rahaa?

Sipilä otti haastattelussa kantaa myös lauantaina Lontoossa tapahtuneeseen terrori-iskuun ja terrorismin torjuntaan. Hän sanoi, että Suomessa Suojelupoliisi on saanut lisärahoitusta viimeksi kehysriihessä, mutta väläytti, että hallitus on valmis vielä lisäämään rahoitusta. Kehysriihessä hallitus päätti antaa Supolle 3,5 miljoonan euron lisärahoituksen.

– Suomessakin terrorismiin liitettyjen kohdehenkilöiden määrä on kasvanut, hän muistutti.

Sipilä ei kuitenkaan halunnut tarkentaa kuinka paljon ja milloin lisärahoitusta olisi mahdollisesti luvassa.

– Kansalaisten turvallisuus on ykkösasia ja kyllä siihen täytyy resurssit löytyä. Ne ovat tässäkin tiukassa taloudellisessa tilanteessa löytyneet, hän totesi.

Lue myös:

Vanha samurai väistyy ja uudet nousevat tilalle

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and