Sipilä: “Hallituskriisi on nyt peruttu” – esittää, että hallitusyhteistyö jatkuu Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esittää, että hallitusyhteistyötä jatketaan perussuomalaisista lohjenneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa. Sipilä kertoi asiasta toimittajille Turussa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Keskustelin Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon kanssa. Hän lähetti minulle ryhmän perustamispaperit ja hän todisti sen, että ryhmässä on kaksikymmentä jäsentä ja ryhmä on tehnyt päätöksen tukea nykyistä ministeriötä ja nykyistä hallitusohjelmaa sekä keskeneräisiä hankkeita, Sipilä kertoi.

Sipilä kertoi, että hänen esityksensä pitää hyväksyttää sekä keskustan että kokoomuksen eduskuntaryhmissä. Sipilä kertoi myös, että hän on ilmoittanut eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle, että hän varaisi ajan eduskunnan kalenterista pääministerin tiedonannolle. Tiedonanto tarvitaan, jotta eduskunta voi mitata hallituksen luottamuksen.

Sipilän mukaan hallituksen nykyiset ministerit voivat jatkaa tehtävissään.

– Hallituskriisi on nyt peruttu, Sipilä totesi.

Sipilä kertoi tarkistaneensa toimiensa lainmukaisuuden lainoppineilta. Hän kertoi kuulleensa valtiosääntöoikeuden emeritusprofessoria Mikael Hidéniä ja eduskunnan entistä pääsihteeriä Seppo Tiitistä. Sipilän mukaan heidän tulkinsa oli, että kun ministeristö jatkaa samalla kokoonpanolla ja hallitusohjelma pysyy samana, niin uusia vaaleja ei tarvitse järjestää.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and