Sipilä Britannian vaaleista: “Epävarman tilanteen jatkuminen ei ole kenekään etu”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi, että Britannian EU-eroneuvottelut hankaloituvat, jos hallituksen muodostaminen Britanniassa kestää kauan.

– Me olisimme toivoneet, että pääsisimme neuvottelemaan ensimmäisen vaiheen ensi viikosta alkaen, mutta hallituksen muodostaminen voi kestää nyt pidempään, Sipilä sanoi Ylelle varhain perjantaiaamuna.

Britannian eilisten parlamenttivaalien ääntenlasku on edelleen kesken, mutta jo tässä vaiheessa on varmaa, että konservatiivipuolue menettää enemmistöasemansa parlamentissa.

Sipilä toivoo, että brexit-neuvottelut saataisiin nopeasti liikkeelle ja päätökseen.

– Tilanne jatkuu nyt epävarmana. Tällaisen epävarman tilanteen jatkuminen ei tietenkään ole kenekään etu.

Brexit ei peruuntumassa

Sipilä ei usko, että Britannian EU-ero voisi peruuntua vaalituloksen takia, koska kaksi suurinta puoluetta (konservatiivit ja työväenpuolue) ovat sitoutuneet noudattamaan viime kesän kansanäänestyksen tulosta.

Sipilän mukaan vaalitulos oli yllättävä, koska alkutilanne oli Britannian pääministerin Theresa May kannalta hyvin vahva.

– Näytti siltä, että tuo heidän enemmistömandaattinsa vielä vahvistuu tässä vaaleissa, mutta näin ei sitten lopulta käynyt.

Suomeen vaalituloksella ei Sipilän mukaan ole vaikutusta muutoin kuin brexit-neuvotteluiden kautta.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and