Senaatti vahvisti Christopher Wrayn FBI:n uudeksi johtajaksi erotetun James Comeyn tilalle

Yhdysvaltain senaatti on vahvistanut Christopher Wrayn liittovaltion poliisin FBI:n uudeksi johtajaksi äänin 92-5. Wray sai vahvistuksen virkaan lähes kolme kuukautta sen jälkeen kun presidentti Donald Trump oli erottanut FBI:n edellisen johtajan James Comeyn.

Yalen yliopistosta lakimieheksi valmistunut Wray siirtyy FBI:n johtoon yksityisestä King & Spalding -asianajotoimistossa.

Wray vannotti heinäkuun puolivälissä senaatin oikeusvaliokunnan kuulemistilaisuudessa, että hän pysyy itsenäisenä eikä sekaantuisi politiikkaan eikä alistuisi presidentin painostukseen.

Wray sanoi myös uskollisuutensa perustuvan perustuslain ja oikeusvaltioperiaatteiden mukaan. Ne ovat ohjanneet hänen koko uraansa ja jatkossakin Wray lupasi noudattaa periaatteitaan joka tilanteessa.

Johtaja teräspiikeillä

50-vuotias Wray joutuu FBI:n johtoon haastavaan aikaan, sillä presidentti Trumpin erottama Comey oli ihaltu johtaja.

– Tällä hetkellä on kova aika ottaa tämä kova työ vastaan, totesi senaattori Amy Klobuchar nimityksestä.

Kalifornian valtiopäivien demokraattiedustaja Dianne Feinstein sanoi Wraylla olevan voima ja vakaus tehdä se mikä on oikein.

– Tarvitsemme johtajia teräspiikeillä, ei heikoilla polvilla ja toivon Wrayn olevan juuri tällainen johtaja, Feinstein lisäsi.

Wray työskenteli hallituksen asianajajana edeltäjänsä Comeyn kanssa 2000-luvun alussa öljy-yhtiö Enron petosskandaalin tutkimuksissa.

Lähde Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and