SDP:n Rinne kiirehtii perhevapaiden uudistamista

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo perhevapaauudistuksen toteuttamista mahdollisimman nopeasti.

Rinteen mukaan SDP haluaa perhevapaauudistukseen yhdenmukaisen kohtelun miesten ja naisten välille niin, että äiti ja isä voivat tasavertaisesti viettää perhevapaata lastensa kanssa.

– Se tarkoittaa sitä, että miesten perhevapaan pituutta pidennetään ja huolehditaan siitä, että perheillä on valinnanvapautta, sanoo Rinne.

Valtiovarainministeriön eilen julkistamaa budjettiesitystä Rinne pitää yllätyksettömänä ja moittii sitä leikkauslinjan jatkamisesta.

– Sitä epäoikeudenmukaista leikkauslinjaa jatketaan, mitä hallitus on tehnyt koko historiansa ajan. Työttömät, lapsiperheet, opiskelijat ja ikäihmiset ovat leikkausten kohteena ja erityisesti koulutusleikkaukset jatkuvat edelleenkin, että siiinä mielessä ei mitään uutta, Rinne toteaa.

Rinnettä mietityttävät myös budjetin lopulliset veroratkaisut.

– Nyt mediassa olleiden tietojen perusteella näyttää siltä, että rikkaiden veronkevennykset jatkuvat niin kuin tähänkin asti.

Rinne osallistuu tänään ja huomenna Oulussa pidettävään SDP:n johdon ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kesäkokoukseen.

Lindtman: Julkisen sektorin lomarahaleikkaukset peruttava

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati kokouksessa pitämässään puheessa julkisen sektorin lomarahaleikkausten perumista.

Lindtmanin mukaan kansalaisten on vaikea hyväksyä hallituksen tekemiä leikkauksia, kun se samaan aikaan jakaa verohelpotuksia hyvätuloisille. Lindtman luettelee esimerkkeinä muun muassa perintöveron alennuksen ja niin sanotun apteekkarivähennyksen.

Lindtmanin mukaan lomarahaleikkausten peruminen olisi askel kohti oikeudenmukaisuutta ja piristysruiske kotimaisella kulutukselle.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and