Sauli Niinistö paljasti Porissa: Sipilän U-käännöksen syynä eri näkemys presidentin kanssa

Porin torilla järjestettiin illansuussa MTV3:n presidentin haastattelutunti, jossa myös kansalaiset pääsivät ääneen.

Yleisön joukossa ollut Paavo Aho kysyi Niinistöltä, oliko puuttuminen perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan tarkoin harkittua.

Niinistö löi aluksi leikiksi ja sanoi, ettei ollut puoluekokouksessa valintaa tekemässä, mutta ei sitä kyllä yrittänyt myöhemmin nurinkaan saattaa.

Vakavoiduttuaan presidentti perusteli Kultarannassa perussuomalaisten johtajavalintoja seuranneena päivänä antamaansa lausuntoa. Hänelltä oli kysytty, miten hän kuvittelee että hallitus pärjää uuden PS-johdon kanssa.

– Totesin vain nämä ulkonaiset seikat, että vaikeaa voi olla, että tulee tiivis keskustelu ihmisarvon kunnioittamisesta ja EU-asioista. En alkuunkaan tiennyt mihin suuntaan ne sitten etenevät ja ovatko ne ratkaistavissa. Sitten seuraavana päivänä näimme, että eivät olleet, Niinistö kertasi.

Niinistö valotti myös taustoja, jotka johtivat pääministeri Juha Sipilän kuuluisaan U-käännöksen Kultarannan lähettyvillä Naantalissa.

– En ottaisi tätä nyt vastatakseni, ellen olisi havainnut, että eilen Matti Vanhanen jotenkin totesi että minä olen jälkiviisastellut. Ei se niin käynyt.

Myös Niinistö kuuli valtio-oppineita

Niinistö kävi läpi tapahtumien kulun täpötäydelle Porin torille.

– Sinä kriittisenä tiistaina (13.6.) kävi niin, että minulle alkoi valjeta kello yhden jälkeen, perussuomalaisten ryhmäkokouksen jälkeen että, ahaa! Ne jutut joita on pidetty vähän nurkan takana toteutuvat näköjään.

– Kun sitten pääministeri oli minulle jo silloin aamulla kyllä sanonut, että hän on puhunut valtiosääntöoppineitten kanssa niin minäkin päätin puhua vähän valtiosääntöoppineitten kanssa. Niinpä sitten kun hän Turkuun saapui niin me jouduimme sitten toteamaan sen että onkohan kauhean viisasta, että me yhdessä tässä nyt esiinnymme, koska silloin oli media paikalla, että onkohan se viisasta koska minulla oli oma vähän eri henkilökohtainen mielipide, sanotaan näin.

– Eikä asia minulle edes kuulunut. Miten hallitus neuvotteluja käy ja hakeeko se eroa vai ei , se ei ole presidentin toimivaltaa. Mutta jos minulta kysytään tai jos halutaan että minä annan jonkinlaisen siunauksen niin silloin minun on pakko esittää oma mielipiteeni ja sen hänelle selvästi esitin ja sen jälkeen olettaisin että olimme samaa mieltä, että ei tässä nyt kannata tavata ainakaan median edessä.

Vastauksensa lopuksi Niinistö vielä perusteli yksityiskohtaista kuvaustaan.

– Minä en näistä olisi kovin paljoa puhunut, mutta kun nyt näköjään sitten esille otetaan niin otetaan sitten ihan oikein esille.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and