Sampo Terho tölväisi Halla-ahoa: Hallituspuoluetta ei voi johtaa Brysselistä

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas, eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho ei pidä mahdollisena, että puoluetta voisi johtaa Brysselistä käsin. Terhon kilpakumppani Jussi Halla-aho on sanonut, että pitäisi paikkansa europarlamentissa, vaikka tulisi valituksi puheenjohtajaksi.

– Minun on hyvin vaikea nähdä, että hallituspuoluetta voisi johtaa etänä. Siinä syntyy hyvin suuria kysymyksiä, että kuka osallistuu hallituspuolueiden puheenjohtajien jatkuvasti pitkin viikkoa käymiin neuvotteluihin, Terho sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

Halla-aho on sanonut, että Timo Soini johti aikoinaan perussuomalaisia Brysselistä käsin.

– Silloin olimme viiden hengen oppositiopuolue, Terho vastasi.

Terhosta on julkisuudessa maalattu kuvaa perussuomalaisen puolue-eliitin ehdokkaana. Itse hän ei sellaiseksi tunnustautunut.

– Koko tämä eliittikeskustelu on punavihreiden toimittajien kylvämä omituinen ajatus. Meillä ei ole mahdollisuuksia olla mitään eliittiä tässä puolueessa.

Kaikki ei ole mennyt toivotusti

Perussuomalaisten kannatus on romahtanut alle kymmenen prosentin parivuotisen hallitustaipaleen aikana. Terho myönsi, että kaikki ei ole mennyt niin hyvin kuin puolue toivoi. Keskeisimmäksi syyksi hän mainitsi Timo Soinin ulkoministeripestin.

– Isäntä ei ole ollut talossa. Soini toimiessaan sinänsä aivan erinomaisesti ulkoministerinä on joutunut olemaan isänmaan asialla paljon ympäri maailmaa. Samaan aikaan puolueen johtaminen ei ole saanut niin paljon huomiota kuin tarpeen.

Kesäkuun puoluekokouksessa tapahtuva puheenjohtajavaihdos antaa Terhon mukaan mahdollisuuden ottaa tarkempaan otteeseen puolueen johtamisen. Pienen tölväisyn Halla-aholle saattoi kommentissa kuulla.

– Siksi on hyvin tärkeää ja aivan ehdotonta, että tuleva puheenjohtaja on jatkuvassa yhteydessä kenttään, eduskuntaryhmään ja ministeriryhmään. Ja osallistuu päivittäin toimintaan, joka puolueessa tapahtuu. Ilman sitä ei ole mahdollisuutta nousta.

Työ ja yrittäjyys selkärangaksi

Toisin kuin Halla-aho, Terho ei nostanut puolueen ykkösaiheeksi maahanmuuttoa.

– Työ ja yrittäminen on meidän selkärankamme, ja tulisi olemaan myös minun puheenjohtajaohjelmani selkäranka.

Hän nosti esiin niin teollisuustyöpaikkojen säilyttämisen Suomessa kuin pienyrittäjien olosuhteet.

– Pienyrittäjille pitää pystyä luomaan sellaiset olosuhteet, joissa hän voi pärjätä. Se tarkoittaa veroratkaisuja, se tarkoittaa mahdollisimman pientä byrokratiaa.

Soinin asemaan ei vielä kantaa

Timo Soini asemaa Terho ei halunnut lähteä käsittelemään. Halla-aho on sanonut, että jos tulee valituksi puheenjohtajaksi, ei Soini voisi jatkaa ulkoministerinä.

Terho sanoi, ettei jaa ministerisalkkuja ennen valintaa.

– Kaikkein oleellisin periaate on se, että kaikkein osaavin laitetaan sille paikalle, joka on käytettävissä. Pidän henkilökohtaisesti heikkona johtamisajatuksena sitä, että täytyisi siirtää syrjään osaavia ihmisiä sitä varten, että johtaja pelkää omaa asemaansa

EU on muuttunut, siksi kansanäänestys

Terho myös toisti kantansa, että Suomessa tulee hänen mielestään järjestää kansanäänestys EU-jäsenyydestä.

– EU on muuttunut täysin toiseksi siitä, kun Suomi liittyi. Se on tullut huomattavasti liittovaltiomaisemmaksi, meillä on yhteisvaluutta, hän perusteli.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and