Saksa antaa Turkille kaksi viikkoa aikaa muuttaa linjaansa

Saksa antaa Turkille kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa, että saksalaiset kansanedustajat pääsevät vierailemaan turkkilaisessa Incirlikin lentotukikohdassa, johon on sijoitettu saksalainen lento-osasto. Asiasta kertovat saksalaiset tiedotusvälineet, mm. Frankfurter Allgemeine -lehti.

Kiista vierailusta on jatkunut jo vuoden. Turkki on suuttunut Saksalle, joka on kritisoinut Turkin ihmisoikeustilannetta ja myöntänyt turvapaikkoja Turkista paenneille upseereille.

Vastatoimena Turkki ei päästä kansanedustajia vierailemaan tukikohdassa.

Saksan tiedotusvälineiden mukaan maan hallitus odottaa vielä kaksi viikkoa Turkin suunnanmuutosta. Jos mitään ei tapahdu, Saksa voi siirtää tukikohdassa olevat kokeet muualle.

Incirlikissä on ollut Tornado-hävittäjiä, jotka ovat osallistuneet Isis-terrorijärjestöä vastaan toimivaan kansainväliseen liittoumaan. Lisäksi tukikohdassa on ilmatankkauskoneita. Saksalaisia sotilaita Incirlikissä on noin 250.

Koneet saatetaan siirtää Jordaniaan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on ilmaissut selväsanaisesti, ettei Turkki jää kaipaamaan saksalaisia. Kun häneltä kysyttiin asiasta, Erdogan totesi lyhyesti vain, että "Good-Bye".

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and