Säästötoimenpiteitä vastustava mielenosoitus yltyi väkivaltaiseksi Kreikassa

Kreikassa poliisi on käyttänyt kyynelkaasua hajottaakseen säästötoimia vastustavan mielenosoituksen. Se muuttui väkivaltaiseksi, kun hupuilla kasvonsa peittäneet nuoret alkoivat heitellä polttopulloja.

Poliisin mukaan yli 10 000 ihmistä osallistui mielenosoitukseen, joka pidettiin Ateenassa parlamenttirakennuksen ulkopuolella.

Parlamentin oli määrä äänestää uusista noin viiden miljardin säästötoimista. Ne ovat ehtona sille, että maa saa uuden lainaerän lainoittajiltaan. Äänestyksen odotetaan tapahtuvan puoliltaöin.

Lainoittajat vaativat maalta lisäleikkauksia ja veronkorotuksia vuosille 2019-2020. Uudet säästötoimet saivat tuhannet kreikkalaiset kaduille myös keskiviikkona. Ammattiliitot järjestivät myös vuorokauden kestävän yleislakon.

Vasemmistolaisella pääministerillä Alexis Tsiprasilla on parlamentissa niukka enemmistö, joka riittäisi säästötoimien hyväksymiseen.

Lähteet: AFP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and