Ruotsissa varoitetaan Venäjän kasvavasta ydinaseuhasta

Ruotsin puolustuksen tutkimuslaitoksen mukaan taistelukentillä käytettävät taktiset ydinaseet uhkaavat laskea ydinsodan kynnystä. Taktisilla aseilla tarkoitetaan esimerkiksi ydinräjähteillä varustettuja torpedoja, vapaasti pudotettavia pommeja ja lyhyen matkan ydinohjuksia. FOI:n uudessa raportissa sanotaan, että ydinaseiden merkitys korostuu jälleen Venäjän turvallisuuspolitiikassa.

Dagens Nyheterin haastatteleman FOI:n tutkijan mukaan Venäjä näyttää uskovan, että rajoitettu ydinsota olisi voitettavissa. Raportissa varoitetaan siitä, että tilanne voi nyt muuttua vaarallisemmaksi kuin kylmän sodan aikoihin. Ruotsin puolustuksen tutkimuslaitoksen mukaan muuttuneeseen tilanteeseen olisi reagoitava myös Ruotsin puolustuksessa.

Muun muassa Ranska ja Britannia ovat vastanneet Venäjän uhkaan mondernisoimalla omia ydinaseitaan, arvioidaan FOI:ssa.

Venäläispoliitikot ja diplomaatit ovat viime vuosina useaan otteeseen väläytelleet ydinaseiden käyttöä. Esimerkiksi viime vuonna venäläispoliitikko uhkasi Norjaa ydiniskulla. Myös Tanskaa kohtaan on esitetty samantyyppisiä uhkauksia ydinaseiden käytöstä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and