Ruotsissa osa oppositiosta vaatii yhä puolustusministerin eroa – Löfven ilmoitti neljän ministerin vaihdosta tietoturvaskandaalin takia

Ensimmäisten joukossa pääministeri Stefan Löfvenin hallitusremonttia arvosteli oikeistopopulistisen Ruotsidemokraatit-puolueen puheenjohtaja Jimmie Åkesson. Åkessonin kirjoittaa Facebookissa, että puolustusministeri Peter Hultqvistin on erottava virastaan.

Pääministeri Löfven illmoitti aamupäivällä, että opposition epäluottamuksen kohteeksi joutunut infrastruktuuriministeri Anna Johansson ja sisäministeri Anders Ygeman eroavat tehtävistään. Lisäksi terveysministeri Gabriel Wikströn jättää hallituksen. Hultqvist sen sijaan saisi pitää ministerin paikkansa.

Opposition mukaan ministerit eivät reagoineet Ruotsin kuljetushallituksen tietovuotoon riittävän nopeasti.

Kristillisdemokraatit kertoneet myös kantansa

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Ebba Bush Thor pitää Löfvenin hallituspyöritystä riittämättömönä ja vaatii puolustusministerin eroa.

– Puolustusministerin luottamus on mennyt, Thor kirjoittaa.

Opposition yhteistä kantaa odotetaan myöhemmin torstaina. Niin sanottuun porvarialliansiin kuuluvat maltillinen kokoomus, keskusta, liberaalit ja kristillisdemokraatit. Ruotsidemokraatit on allianssin ulkopuolella.

Lähteet: Yle

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and