Ruotsissa epäillään taas sukellusvenehavaintoa – tällä kertaa Pohjanlahdella

Ruotsin puolustusvoimat ei kommentoi, onko se käynyt tutkimassa Gävlen satamaa siellä tehdyn arvoituksellisen vedenalaisen havainnon takia. Gävlen satama on kuitenkin toimittanut havaintonsa asevoimille.

Kaikuluotain havaitsi sataman väylällä 12 metriä pitkän ja kolme metriä korkean vedenalaisen esineen. Havainto tehtiin kesäkuun 29. päivänä. Asiasta kertoi ensin Gefle Dagblad ja tänään myös Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Muutamaa tuntia myöhemmin tehdyssä uusintamittauksessa esine oli kadonnut.

Sanoiko joku sukellusvene?

Gävlen sataman johtaja Fredrik Svanbom sanoi Gefle Dagbladille, ettei ollut koskaan nähnyt vastaavaa. Mittauslaitteetkin toimivat hänen käsittääkseen oikein.

Gefle Dagblad sai nimettömän vihjeen, että satamassa olisi nähty minisukellusvene. Svanbohm ei vahvista että sellaisesta olisi nimenomaan puhuttu. Hän päätti kuitenkin luovuttaa havaintomateriaalin puolustusvoimille, koska näillä on paremmat taidot sitä tulkita.

Marie Tisäter Ruotsin puolustusvoimien tiedotuksesta sanoo, että kaikki havainnot tutkitaan. Hän lisää, että niitä tulee kesäaikaan paljon.

Gävle on Pohjanlahden rannalla suunnilleen Uudenkaupungin korkeudella.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and