Ruotsin oppositio pitää kiinni epäluottamuslauseesta – puolustusministerin kohtalo ratkaistaan vasta syksyllä

Ruotsin oppositio pitää voimassa epäluottamuslauseen puolustusministeri Peter Hultqvistia kohtaan. Puolustusministeri kuitenkin jatkaa hallituksessa ja tilanne ratkaistaan lopullisesti vasta syksyllä.

Hultqvist on ainoa epäluottamuslauseen saanut ministeri, joka jatkaa Ruotsin hallituksessa. Sisäministeri Anders Ygeman ja infrastruktuuriministeri Anna Johansson ovat jo joutuneet ilmoittamaan erostaan.

Hultqvist on ilmoittanut olevansa halukas jatkamaan hallituksessa.

– Päämääräni on jatkaa Ruotsin asevoimien toimintakyvyn kasvattamista ja vahvistaa Ruotsin puolustus – ja turvallisuuspolitiikkaa, Hultqvist kertoi SVT:lle.

Oppositio on pitänyt epäluottamuslauseen saaneita ministereitä vastuullisina maan turvallisuuden vaarantamiseen, koska he eivät reagoineet Ruotsin ajoneuvohallinnon tietovuotoon riittävän nopeasti.

Ruotsin ajoneuvo- ja ajokorttirekisterin ulkoistaminen Tšekkiin on voinut aiheuttaa kymmenien tuhansien ruotsalaisten henkilötietojen vuotamisen ulkomaille.

Lähteet: SVT, YLE

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and