Ruotsin oppositio: Maan turvallisuus vaarannettu – epäluottamuslause kolmea ministeriä vastaan

Ruotsin oikeisto-oppositio nostaa epäluottamuslauseen kolme ministeriä vastaan. Epäluottamuslauseella on hyvät mahdollisuudet läpimenoon, sillä sille on aiemmin luvattu tukea muistakin puolueista.

– Ruotsin turvallisuus on joutunut vaaraan, ilmoitti suurimman oppositiopuolueen, maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Anna Kinberg Batra lehdistötilaisuudessa.

Syynä on suuri tietovuoto kuljetushallituksesta. Oppositio nostaa epäluottamuslauseen infrastruktuuriministeri Anna Johanssonia, sisäministeri Anders Ygemania ja puolustusministeri Peter Hultqvistia vastaan.

He ovat kaikki sosiaalidemokraatteja.

Hallituksen tukipuolue vasemmistopuolue ja oppositiopuolue ruotsidemokraatit ovat aiemmin antaneet ymmärtää, että ne tukisivat epäluottamuslausetta.

Oikeisto-opposition puoluejohtajat, maltillisen kokoomuksen Anna Kinberg Batra, keskustapuolueen Annie Lööf, liberaalipuolueen Jan Björklund ja kristillisdemokraattien Ebba Bussch Thor ilmoittivat epäluottamuslauseen nostaminen lehdistötilaisuudessa keskiviikkoaamuna.

Tietovuoto tapahtui Ruotsin kuljetushallituksesta (Transportstyrelsen), joka ulkoisti ajokortti- ja ajoneuvoreskisterinsä teknologiayritys IBM:lle Tšekkiin. Tšekkiläisillä it-teknikoilla on ollut pääsy rekistereihin, vaikka heistä ei ole koskaan tehty turvatarkastuksia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and