Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson joutui keskeyttämään puheensa kahdesti, mielenosoittajat pitivät rasistina

Ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin esiintyminen Järvassa Tukholman pohjoispuolella sai mielenosoittajat liikkeelle lauantaina. Kovaääniset mielenosoittajat keskeyttivät Åkessonin puheen kahdesti, kertovat muun muassa sanomalehdet Aftonbladet ja Expressen.

Mielenosoittajat buuasivat Åkessonin puheille ja kantoivat kylttejä, joissa vedettiin yhtäläisyysmerkit Åkessonin ja rasistin välillä. Ainakin yksi mielenosoittaja näytti Åkessonin keskisormea poistuessaan tilaisuudesta.

– Toisten mielipiteitä pitää kunnioittaa. Vaikka ei olisikaan samaa mieltä, ei tarvitse huutaa, sanoi Åkesson.

Poliisi johdatti useita mielenosoittajia pois alueelta, kertoo Aftonbladet.

Åkesson sanoi puheessaan uskovansa, että ruotsidemokraatit voi nousta suurimmaksi puolueeksi vuoden 2018 valtiopäivävaaleissa. Puolue yrittää houkutella erityisesti siirtolaisnaisia äänestäjikseen.

– Minä kannatan siirtolaisuutta. Ruotsiin on aina tullut siirtolaisia, ja Ruotsiin tulee aina tulemaan siirtolaisia, Åkesson sanoi puheessaan.

Hän kuitenkin totesi, että siirtolaisten pitää totutella ruotsalaisten tavoille.

– Sanoisin näin: Hei ja tervetuloa Ruotsiin. Täällä pätevät nämä ja nämä säännöt. Hyväksykää ne, niin saatte asua täällä, Åkesson ilmoitti.

Expressenin mukaan Åkessonin puhetta häiritsi kourallinen katsojista. Aftonbladet kirjoittaa vain useista mielenosoittajista.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and