Ruotsalaisäiti tarjoutuu tartuttamaan lapsiin tuhkarokon – “Näin lapsenne välttyy rokotukselta”

Länsi-Ruotsissa asuva äiti tarjoaa muille vanhemmille mahdollisuutta tartuttaa lapsiin tuhkarokko, jotta nämä välttyisivät rokotuksilta, kertoo Ruotsin uutistoimisto TT ruotsalaismedian mukaan.

Nainen on esittänyt tarjouksensa Facebookissa. Hänen oma lapsensa on sairastunut tuhkarokkoon, ja nainen kehottaa vanhempia tuomaan lapsensa tapaamaan tätä tartunnan saamiseksi.

Ruotsalaislapset rokotetaan tuhkarokkoa vastaan 1,5-vuotiaina. Taudin sairastaneella on kuitenkin immuniteetti.

– Ei laitonta, mutta äärimmäisen sopimatonta, kommentoi Facebook-tarjousta tartuntatautien apulaislääkäri Leif Dotevall Länsi-Göötanmaalta.

Hän kertoo saaneensa tarjouksen vuoksi useita puhelinsoittoja tuohtuneilta vanhemmilta.

Tuhkarokko lisääntynyt Euroopassa

Maailman terveysjärjestö WHO varoitti vastikään, että tuhkarokkotapaukset ovat lisääntyneet niissä Euroopan maissa, joissa rokotekattavuus on alentunut.

Tautitapausten määrä on lisääntynyt muun muassa Italiassa. Maan terveysministeriö pitää syynä sitä, etteivät vanhemmat rokota lapsiaan sivuvaikutusten pelossa.

Tuhkarokko tarttuu herkästi ja tartunnan voi saada joko kosketus- tai pisaratartuntana tai ilmateitse. Taudin oireita ovat korkea kuume ja hengitysoireet sekä ihottuma.

Komplikaationa voi kehittyä hengitystieinfektio, korvatulehdus tai keuhkokuume ja harvinaisempana aivotulehdus.

Tauti voi johtaa myös keskenmenoon, ja maailmanlaajuisesti se on yhä merkittävä pikkulasten kuolinsyy.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and