Ruotsalainen ja turkkilainen turisti saivat surmansa Kosin maanjäristyksessä

Kaksi ihmistä on kuollut ja lähes 200 loukkaantunut 6,3 magnitudin maanjäristyksessä Kreikassa ja Turkissa.

Molemmat kuolemantapaukset sattuivat suositulla kreikkalaisella Kosin lomasaarella, missä 27-vuotias ruotsalainen ja 39-vuotias turkkilainen turisti saivat surmansa. He kuolivat, kun rakennuksen seinä romahti baarissa olleiden ihmisten päälle Kosin vanhassakaupungissa.

Järistyksen keskus oli meren alla lähellä Turkin rannikkoa, noin 12 kilometrin päässä Kosin saarelta ja 10 kilometrin päässä turkkilaisesta Bodrumin kaupungista.

Kartta, johon on merkitty Turkki, Bodrum sekä Kosin ja Ródoksen saarten sijainnit.
Yle Uutisgrafiikka

Järistys ja sen aikaansaamat tuhot tallentuivat valvontakamera- ja silminnäkijävideoille. Myös Kostoday-uutissivuston kuvista käy ilmi tuhojen laajuus.

Pelastus- ja raivaustyöt ovat käynnissä tuhoalueilla. Kosin vanhassakaupungissa on kaduilla paljon rojua ja rikkoutunutta lasia. Kaupungin viranomaisten mukaan noin sadasta loukkaantuneesta suurin osa on kärsinyt pieniä loukkaantumisia, mutta jotkut myös vakavampia murtumia ja nyrjähdyksiä.

Kreikan viranomaiset ovat lähettäneet alueella helikopterin kuljettamaan vakavasti loukkaantuneita uhreja pois saarelta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and