Rinne toiveikas SDP:n presidenttiehdokkaan löytymisestä: “Tästä tulee todellinen kisa”

SDP aikoo avata ehdokasasettelun puolueen presidenttiehdokkaaksi ensi viikon maanantaina 12.6. Ehdokasasettelu päättyy 26.6. Elokuussa edessä on jäsenvaali, mikäli tarjolla on useampia ehdokkaita. Virallisesti ehdokkaan asettaa puoluevaltuusto syyskuun alussa.

Puheenjohtaja Antti Rinne kertoi SDP:n presidenttiehdokkaan valinnan aikataulusta tänään SDP:n toimistolla. Hän sanoi uskovansa, että edessä on todellinen kisa SDP:n presidenttiehdokkaan paikasta. Asiaa puitiin tänään SDP:n puoluehallituksen kokouksessa.

– Tässähän on ollut tilanne, jossa on ollut kaksi erittäin hyvää potentiaalista ehdokasta. Kun näiden ihmisten ratkaisut on saatu, uskon, että tästä tulee todellinen kisa siitä, kuka on SDP:n presidenttiehdokas, Rinne sanoi tiedotustilaisuudessa kokouksen jälkeen.

SDP:llä on ollut vaikeuksia ehdokkaan löytämisessä. Tällä viikolla kieltäytymisestään ilmoitti toistamiseen kansanedustaja Eero Heinäluoma, aiemmin kieltäytymisestään kertoi kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Tähän mennessä ensi vuonna pidettäviin presidentinvaaleihin on ilmoittautunut ehdokkaaksi istuva presidentti Sauli Niinistö, vihreiden Pekka Haavisto, keskustan Matti Vanhanen ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and