Rinne: Köyhien kurjistaminen ja rikkaiden rikastuttaminen jatkuu

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne uskoo hallituspolitiikan pysyvän entisenlaisena, jos kokoomus ja keskusta jatkavat hallitusyhteistyötä perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa.

Rinne arvioi STT:lle, että köyhien kurjistaminen ja rikkaiden rikastuttaminen jatkuu.

Hän uskoo myös, että perussuomalaisten puoluekokoustulos oli "karmea yllätys" puolueen maltillisemmalle SMP-henkiselle väelle.

– Se on juuri syy siihen, mitä tapahtui tänään. Olen pitänyt tätä todennäköisenä jo pari päivää, Rinne kertoo.

Rinne sanoo kuunnelleensa perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin puhetta Kultarannassa, mistä hänelle syntyi käsitys, ettei "tämä jää tähän."

Niinistö: Valtapelureiden kikkailua

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä hallitustilanteen kehitys näyttää enemmän valtapelureiden kikkailulta kuin arvojen puolustamiselta.

Niinistön mukaan osa perussuomalaista pelattiin pois hallituksesta valtapelimäisesti.

Niinistö arvioi, että jatkamalla yhteistyötä Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa keskusta ja kokoomus selkeästi hyväksyvät kovan linjan turvapaikkapolitiikassa. Hän muistuttaa, että myös uudessa ryhmässä on jäseniä, jotka suhtautuvat kielteisesti ihmisoikeuksiin ja haluavat sulkea Suomen.

Etenkin kokoomukselta Uusi vaihtoehto -ryhmän hyväksyminen hallitukseen näyttää Niinistön mukaan erikoiselta. Kokoomus on korostanut, ettei voinut jatkaa hallitusyhteistyötä perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa, sillä tämän näkemykset ihmisoikeuksista ja ihmisarvosta ovat ristiriidassa hallitusohjelman kanssa.

– Soinilainen ihmisoikeuksille kielteinen linja kyllä käy, mutta kyse oli enemmänkin Halla-ahon henkilöstä, Niinistö uskoo.

Lue myös:

RKP:n Henriksson: "Toivottavasti puheet arvoista ja EU-politiikasta pitivät paikkansa"

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and