Reuters: Merkel varoittaa demonisoimasta dieselmoottoreita

Saksan liittokansleri Angela Merkel varoittaa jälleen Euroopan maita demonisoimasta dieselmoottoreita.

Merkel on aiemminkin julkisesti puolustanut dieselmoottoreita, mutta Britannian keskiviikkoinen päätös polttomoottoriautojen kohtalosta on saanut liittokanslerin jälleen puolustuskannalle.

Merkel on pitänyt dieselmoottoreita ympäristöystävällisempinä vähäisempien hiilidioksidipäästöjen takia

– Liittokansleri on usein varoittanut demonisoimasta dieselmoottoreita, koska ne tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja ovat siten ympäristöystävällisempiä. Mutta tietenkin meidän pitää jatkaa muiden vaihtoehtojen etsimistä, sanoi Saksan hallituksen tiedottaja Ulrike Demmer keskiviikkona.

Demmer muistuttaa, että Merkel on dieselautojen lisäksi myös sähköautojen tukija.

Saksassa on pohdittu polttomoottoriautojen myynnin kieltämistä lähivuosikymmeninä, mutta toistaiseksi päätöstä ei ole tehty.Saksan tavoitteena on kuitenkin ollut saada miljoona sähköautoa liikenteeseen vuoteen 2020 mennessä, mutta tavoite näyttää jäävän toteutumatta.

Britannian hallitus ilmoitti keskiviikkona, että maassa kielletään vuoteen 2040 mennessä uusien diesel- ja bensiinikäyttöisten autojen myynti. Suunnitelman mukaan vuoden 2050 jälkeen saarivaltion maanteillä ei kulje enää muita kuin sähkömoottorilla toimivia ajoneuvoja. Myös hybridiautot poistuvat liikenteestä.

Heinäkuun alkupuolella Ranska teki samanlaisen ilmoituksen sähköautojen puolesta, kun maan energiaministeri kertoi bensiini- ja dieselautojen myynnin päättyvän vuoteen 2040 mennessä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lähteet: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and