Republikaanisenaattori:  Trumpin pitäisi lopettaa tutkinnasta tviittailu

Yhdysvalloissa republikaanisenaattori Lindsey Graham kehottaa presidentti Donald Trumpia lopettamaan Venäjä-tutkinnasta puhumisen ja tviittaamisen. Graham kommentoi asiaa NBC Newsin haastattelussa.

– Presidentin pitää perääntyä ja antaa tutkinnan mennä eteenpäin, hän sanoi.

Graham johtaa yhtä kongressin komiteaa, joka tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen viime marraskuun presidentinvaaleihin.

Graham sanoi haastattelussa myös, että haluaisi, että liittovaltion poliisin FBI:n uudeksi johtajaksi valittaisiin joku FBI:n sisältä tai joku, jolla ei ole poliittista taustaa.

Trump ilmoitti lauantaina haluavansa, että valinta FBI:n uudesta johtajasta tehdään nopeasti. Trumpin mukaan päätös saatetaan tehdä perjantaihin mennessä, jolloin hän lähtee virkakautensa ensimmäiselle ulkomaanmatkalle Saudi-Arabiaan.

Oikeusministeri Jeff Sessionsin ja apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinin oli määrä viikonloppuna haastatella ainakin neljää ehdokasta. Yhtenä ehdokkaana on raportoitu olevan republikaanisenaattori John Cornyn Teksasista.

– Normaaleissa olosuhteissa John Cornyn olisi mainio valinta FBI:n johtajaksi, mutta nämä eivät ole normaalit olosuhteet, Graham kommentoi NBC:n haastattelussa.

Lisäksi ehdolla on raportoitu olevan ainakin virkaa nyt hoitava Andrew McCabe, entinen oikeusministeriön rikosoikeudellisen osaston johtaja Alice Fisher sekä newyorkilaistuomari Michael Garcia.

FBI:n johtajan paikka vapautui, kun Trump tiistaina yllättäen ilmoitti erottavansa virkaa hoitaneen James Comeyn.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and