Republikaanien terveydenhuoltolaki hylättiin senaatissa – Obamacare jää voimaan toistaiseksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ajama uusi terveydenhuoltolaki jäi ilman senaatin tukea.

Tällä hetkellä voimassa olevan demokraattihallinnon aikana luodun terveydenhoitojärjestelmän Obamacaren kaataminen on ollut yksi presidentti Trumpin vaalilupauksista.

Republikaanijohtaja Mitch McConnellin mukaan Obamacaren kumoamista voidaan yrittää kahden vuoden siirtymisajan jälkeen uudestaan. Tästä äänestetään senaatissa lähipäivinä.

– Valitettavasti on nyt selvää, että yrityksemme mitätöidä ja korvata epäonnistunut Obamacare on epäonnistunut, sanoi Republikaanijohtaja Mitch McConnell lausunnossaan myöhään maanantaina.

John McCain: Nyt tarvitaan puolueyhteistyötä

Leikkauksesta kotonaan Arizonassa toipumassa oleva republikaanisenaattori John McCain on ehdottanut republikaaneille puolueyhteistyötä demokraattien kanssa.

– Kongressin täytyy nyt palata normaaliin päiväjärjestykseen ja järjestää kuulemisia. Kummankin puolueen pitää panostaa siihen, että saamme vihdoin terveydenhuoltolain, joka takaa amerikkalaisille sekä laadukkaan että edullisen terveydenhuollon, McCain sanoi tiedotteessaan.

Presidentti Trump haluaa mitätöidä Obamacaren mahdollisiimman nopeasti ja aloittaa uuden järjestelmän rakentamisen puhtaalta pöydältä. Hänen mukaansa tähän osallistuisivat demokraatitkin. Demokraatit itse ovat ilmoittaneet, etteivät halua olla osallisena Obamacaren purkamisessa.

McConnell aikoo yrittää vielä kaataa Obamacaren senaatin äänestyksessä lähipäivinä, mutta hän on myös ehdottanut kahden vuoden siirtymäaikaa. Tämän ehdotuksen republikaanit jo kertaalleen torjuivat kuukausia sitten.

Obamacaren jääminen voimaan olisi republikaanipuolueelle iso arvovaltatappio.

_Lähde: Reuters, CNN

Obamacaren kannattaja kuvattuna Yhdysvaltain Massachusettsissa.
Obamacaren kannattaja kuvattuna Yhdysvaltain Massachusettsissa lokakuussa 2013.Yoon S. Byun / EPA

Lisätty 18.7.2017 McCainin ja Trumpin suunnitelmat.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and