Ranska ja Saksa haluavat kehittää yhdessä seuraavan sukupolven suihkuhävittäjän

BRYSSEL Saksa ja Ranska aikovat yhdistää voimansa seuraavan sukupolven hävittäjälentokoneen kehittämiseksi. Maiden hallitukset allekirjoittivat tapaamisessaan Pariisissa asiakirjan, jonka mukaan yhteishankkeen toteuttamissuunnitelma on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2018 puoliväliin mennessä.

– Vahvistan, että tämä hanke on vallankumouksellinen, mutta emme pelkää vallankumouksia kunhan niitä tehdään rauhanomaisesti, rakentavasti ja pitkällä tähtäimellä, sanoi Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

Sopimuksen mukaan uusilla koneilla korvataan aikanaan Ranskan Dassault Rafale- ja Saksan Eurofighter Typhoon-hävittäjäkoneet. Kehitettävä lentokone on ns. seuraavan sukupolven hävittäjä, jonka on ilmeisesti tarkoitus kyetä kilpailemaan amerikkalaisten F-22 ja F-35-koneiden kanssa.

Sekä Rafale että Typhoon ovat ehdolla Suomen käyttämien Hornet-hävittäjien seuraajaksi. Ranska oli alunperin mukana myös Typhoonin kehittämisessä, mutta irrottautui hankkeesta ja päätyi lopulta rakentamaan oman koneensa.

Sopimuksen mukaan Ranska ja Saksa aikovat tehdä yhteistyötä myös Tiger-taisteluhelikopterin seuraavan version ja uusien ohjusten kehittämisessä. Ranska liittyy mukaan Saksan johtamaan hankkeeseen, jossa kehitellään eurooppalaista miehittämätöntä sotilasilma-alusta eli lennokkia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and