Putin: Venäjä karkottaa yhteensä 755 amerikkalaisdiplomaattia

755 amerikkalaisdiplomaatin on lähdettävä Venäjältä, presidentti Vladimir Putin on kertonut Venäjän valtion televisioyhtiön haastattelussa.

Karkotuspäätös on vastatoimi Yhdysvaltojen kongressin säätämille uusille pakotteille.

Venäjän ulkoministeriö kertoi jo perjantaina, että Yhdysvaltain tulee vähentää Venäjällä olevien diplomaattiensa määrää 455:een. Määrä on yhtä suuri kuin venäläisdiplomaattien lukumäärä Yhdysvalloissa.

Silloin ei ollut vielä tiedossa, kuinka monen työntekijän karkotusta tämä tarkoittaisi.

Putinin mukaan Yhdysvaltojen ulkoministeriöllä on noin tuhat työntekijää Venäjällä. Hänen mukaansa näin monen työntekijän lähteminen on tuskallista lähetystön toiminnan kannalta.

“Suhteet eivät ole paranemassa”

Putin sanoin myös, ettei usko suhteiden Yhdysvaltoihin paranevan lähitulevaisuudessa.

– Olemme odottaneet jo aika kauan myönteisiä muutoksia Yhdysvaltojen asenteessa Venäjää kohtaan, toivoimme että tilanne muuttuisi. Nyt näyttää siltä, että vaikka se joskus muuttuisikin, se ei tapahdu pian.

Yhdysvaltojen kongressi päätti tällä viikoilla uusista entistä kovemmista pakotteista vastatoimena Venäjän sekaantumiselle Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Presidentti Donald Trump kertoi lauantaina, että hän aikoo allekirjoittaa pakotelain.

Lähteet: Tass, AFP

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and