Puolustusministeri Niinistö: ”Ei tässä mitään EU:n yhteistä armeijaa olla perustamassa”

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) pitää EU-komission linjauksia EU:n puolustusyhteistyöstä sopivina Suomelle. Hänen mielestään on kuitenkin kaukainen ajatus, että EU:lla olisi jonain päivänä yhteinen puolustus.

– Ei tässä mitään EU:n omaa armeijaa olla muodostamassa. Mutta ehkä tässä on lisäarvoa kyberyhteistyössä. Suomi vastaa puolustuksestaan vielä 2020-luvullakin enemmän itse kuin yhdessä EU:n kanssa.

Yksi syy tähän on puolustusliitto Nato, joka ei halua, että EU-maat alkavat järjestää sen kanssa päällekkäistä toimintaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) haluaa edetä puolustusyhteistyön kehittämisessä maltillisesti. Se ei saa olla päällekkäistä Suomen, eikä Naton toiminnan kanssa. Tietojärjestelmäpuolella on lukuisia mahdollisuuksia.

– Kyberyhteistyö on tästä hyvä esimerkki. Varmaan valtaosa jäsenmaista haluaa tehdä yhteistyötä tietojärjestelmähyökkäyksiä vastaan.

Yhteistyö ei välttämättä maksa, vaan sen avulla voidaan säästää rahaa.

– Suomi on ollut tietoturvahyökkäysten torjunnassa aktiivinen. Tästä esimerkkinä on Suomessa aloittava hybridiosaamiskeskus, Sipilä sanoo.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and