Presidentti Niinistö ihmettelee vaatimuksia jo nyt aloitettavista vaaliväittelyistä

Presidentti Sauli Niinistö ihmettelee vaatimuksia, joiden mukaan hänen pitäisi jo nyt osallistua presidenttiehdokkaiden keskusteluihin. Hän aikoo osallistua vaalipaneeleihin todennäköisesti lokakuussa.

– Olen kaivellut muistiani ja vuonna 2005, jolloin Halonen oli samassa asemassa kuin minä, ensimmäinen keskustelu oli marraskuun lopulla, Niinistö kommentoi Porissa pitämässään tiedotustilaisuudessa keskiviikkona iltapäivällä.

Niinistö muistutti, että viime kerralla ensimmäinen vaalikeskustelu oli lokakuun lopulla, ja nyt vaalien aikaa on viivästytetty.

– Minusta ihan korvaamatonta vahinkoa siitä ei ole, että ei ihan kuutta kuukautta aikaisemmin aloiteta. Siinä ennätettäisiin niin monet paneelit käydä, että alkaisi kuulijoita kyllästyttää, Niinistö sanoi.

Miksi nyt on syytä käyttää lähes kolminkertainen aika näihin keskusteluihin verrattuna tilanteeseen jossa viimeksi oltiin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Niinistö lupasi olla mukana vaalipaneeleissa enemmän, mitä jatkokautta hakeneet presidentit ovat aiemmilla kerroilla olleet. Hän viittasi sopivan vaalikeskustelujen aloitusajan olevan Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n viime kerroilla järjestämä tilaisuus, joka on aloittanut laajempien vaaliväittelyiden sarjan. Tähän tilaisuuteen Niinistö lupasi osallistua, jos se vain aikataulujen puolesta on mahdollista.

Niinistö viittasi myös presidentin aikatauluihin todeten, että esimerkiksi tällä viikolla niihin vaikutti Japanin pääministerin vierailu, jonka tarkat aikataulut olivat pitkään auki.

Kritiikki ei pahastuttanut

Presidentti Niinistö sanoi, että ei ole ottanut kilpakumppaneiden kritiikistä "mitenkään pahakseen".

– Miksi nyt on syytä käyttää lähes kolminkertainen aika näihin keskusteluihin verrattuna tilanteeseen jossa viimeksi oltiin. Jos hyviä vastauksia tulee niin ei siinä mitään, kampanjaa käyvät varmasti kaikki ehdokkaat, Niinistö lausui.

– Minulla on sellainen kiusallinen tilanne, että en ole oikeastaan ehdokas ennen kuin on 20 000 nimeä hyväksyttynä oikeusministeriössä, Niinistö totesi viitaten käynnissä olevaan kampanjakorttien keräämiseen, johon hän ei itse osallistu.

Niinistö jatkoi tiedotustilaisuudesta MTV Uutisten järjestämälle presidentin haastattelutunnille, joka alkoi Porin torilavalla klo 17.

Tarja Halonen kommentoi aiemmin tänään, että hänen mielestään ei ole mitään aikarajaa siihen, koska istuvan presidentin pitää osallistua vaaliväittelyihin.

Keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n presidenttikandidaatit puolestaan patistelivat eilen Niinistöä osallistumaan vaalipaneeleihin muiden ehdokkaiden rinnalla. Keskustan Vanhasen mielestä myöhäinen mukaanlähtö on ongelmallista kansanvallan kannalta.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and