Pommi-iskusta selvinneet äiti ja tytär: “Kaikki lauloivat iloisina, kun yhtäkkiä rakennus vavahti räjähdyksen voimasta”

– Käännyimme ja yhtäkkiä takana sivustalla räjähti. Se oli massiivinen räjähdys, rakennus vavahti sen voimasta. Sitten tuli ilmavirta ja pölypilvi. Kaikki oli hyvin epätodellista. Sitä seurasi täydellinen kaaos. Ihmiset ryntäilivät ja tyrkkivät toisia pois edestään, kiipeilivät toistensa ja penkkien yli, Anne Marie McNally muistelee Reutersin haastattelussa tiistai-illan tapahtumia.

– Ensin kaikki kävelivät hiljaa ylös rappusia, ja räjähdyksen jälkeen alkoivat kirkua ja juoksennella sinne tänne. Joku loukkasikin siinä itsensä. Sitten tuli pelastushenkilökunta. He kehottivat ihmisiä rauhoittumaan, Anne Marien tytär, Lucy kertoo.

Eniten pelotti, että jos siellä on joku aseen kanssa Manchesterin pommi-iskusta selvinnyt Anne Marie McNally

– Olin melko varma räjähdyksestä ja hajusta päätellen, että kyse oli pommista. Pelkäsin heti pahinta ja itse asiassa eniten pelotti, että jos siellä olisi joku aseen kanssa, Anne Marie sanoo.

– Tätä ei olisi pitänyt tapahtua enkä ymmärrä miksi näin tapahtui, Lucy miettii.

“Ihan käsittämätöntä mihin kaikki päättyi”

– Se oli upea konsertti, yleisönä lapsia ja aikuisia. Tyttäreni lauloi kaikkien laulujen mukana. Niin teki suurin osa yleisöstäkin ja kaikki olivat iloisia. Se miten kaikki päättyi on ihan käsittämätöntä, Anne Marie sanoo.

– Otin tyttärestäni kuvan eilen illalla. Siinä hän on lippunsa kanssa onnensa kukkuloilla, kaunis hymy kasvoillaan. Aamulla katsoin kuvaa uudestaan ja mietin, että siellä oli 21 000 ihmistä ja äitejä, jotka olivat tehneet kuten minä. Ottaneet kuvia lapsistaan lippuineen, ja joillekin heistä se kuva jäi viimeiseksi kuvaksi heidän lapsestaan. En edes voi kuvitella, mitä he joutuvat käymään läpi.

– Olemme onnekkaita, että olemme elossa. Me emme voi pysäyttää terrorismia emmekä sitä julmuutta, mikä on meneillään, mutta voimme jatkaa elämää ja olla urheita, sanoo Anne Marie McNally.

Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and