Politiikan tutkija: “Perussuomalaiset on liukumassa kahden asian liikkeeksi ja sitä tietä oppositioon”

Valtio-opin professori, dosentti Ilkka Ruostetsaari sanoo, että perussuomalaisten voi olla vaikea löytää kumppaneita tulevissa hallituksissa.

– Yleensä puolueilla on hallituksessa kanta vähän joka asiaan. Jos perussuomalaisia kiinnostavat jatkossa lähinnä vain maahanmuutto ja EU-kriittisyys, pelkästään niillä eväillä on vaikea tehdä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittiin viikonloppuna europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ja varapuheenjohtajiksi kolme kansaedustajaa: Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola.

– Ei ole kyse vain valituista henkilöistä, vaan johdon ajamasta linjasta. Nykyiset hallituskumppanit keskusta ja kokoomus ovat huolissaan hallituksen linjasta ja arvoista, sanoo Ilkka Ruostetsaari.

Hallituksella pelissä liian paljon

Muun muassa eliitin ja suomalaisen politiikan valtarakenteiden tutkija ei kuitenkaan pidä nykyisen hallituksen hajoamista todennäköisenä.

– On se mahdollista, mutta tuskin se kaatuu. Hallituskumppaneilla on liian paljon pelissä, sillä ne ovat juuri saavuttamassa pitkään ajamiaan keskeisiä tavoitteita.

– Keskusta on saavuttamassa pitkäaikaista tavoitettaan maakuntauudistusta. Kokoomukselle taas terveyspalveluiden valinnanvapaus on tärkeä. Nämä tavoitteet vaarantuvat, jos hallitus nyt hajoaa, Ruostetsaari arvioi.

Johtonelikosta 2/4 on tuomittu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä myöten on kiinnitetty huomiota uusien johtajien kirjoituksiin tai puheisiin maahanmuutosta. Jussi Halla-aho ja Teuvo Hakkarainen on kumpikin tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaa.

– Tasavallan presidentti on perustellusti kysynyt, katuvatko he ilmaisujaan. Presidentin tulkinta oli, että eivät kadu.

– On hyvin poikkeuksellista Suomessa, että puolueen johtodossa olevista henkilöistä kaksi neljästä on saanut tällaisen tuomion, Ruostetsaari sanoo.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and