Politiikan toimittaja Unto Hämäläinen: Perussuomalaiset päättävät, jatkaako puolue Soinin linjalla

Sampo Terho olisi selkeästi Timo Soinin linjan ja perinnön vaalija, jos hän nousee perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Näin arvioi Helsingin Sanomien eläkkeelle jäänyt politiikan toimittaja Unto Hämäläinen kommentoidessaan tulossa olevaa perussuomalaisten puheenjohtajavalinnan merkitystä perjantaina Ylen aamu-tv:ssä.

Hämäläinen kommentoi valintaa kolmestakin syystä merkittäväksi: kyse on Suomen toiseksi suurimmasta puolueesta, joka on myös hallituspuolue. Kolmanneksi kysymys on yhden kotimaan keskeisimmän poliitikon Timo Soinin elämäntyöstä.

– Jatkaako perussuomalainen puolue Timo Soinin linjalla, jolla se on ollut yli 20 vuotta, vai siirtyykö toiselle linjalle, jota edustaa Jussi Halla-aho, Hämäläinen pohti aamu-tv:ssä.

Timo Soini.
Timo SoiniVesa Moilanen / Lehtikuva

Hämäläinen arvioi Terhon olevan puheenjohtajana Soinin työn jatkaja. Hämäläinen katsoo, että puoluekokouksessa on kaksi huippuhetkeä, toinen on tietysti äänestys, ja toinen on Timo Soinin puhe.

– Puheessaan Soini voi vielä kerran ottaa puolueen hanskaansa ja näyttää suuntaa.

Halla-aho lujasti linjallaan

Hämäläinen kommentoi Halla-ahon pohjavireen politiikan tekemisessä olevan aggressiivisempi, vaihtoehtoisempi ja oppositiohenkisempi kuin Terholla. Terho taas tähtää siihen, että jatkettaisiin hallituksessa tämän kauden loppuun.

– Kysymys on myös Soinin ulkoministerin paikasta.

Hämäläinen sanoi yllättyneensä puheenjohtajakisassa Halla-ahon peräänantamattoman lujasta otteesta omalla linjallaan.

– Hänhän ei ole tullut Soinia ja Soinin linjaa vastaan vaan on vetänyt omaa tiukkaa linjaansa koko ajan. Halla-aholla on oma profiilinsa, jolla hän on jatkanut, ja se antaa poliitikolle aina selkänojaa, Hämäläinen kommentoi.

Lue myös

Niikko ja Packalén tyrmäävät PS:n sääntömuutosesityksen – "Kabinettivallankaappaus"

PS:n viimeisessä puheenjohtajatentissä vaadittiin tehokkaita käännytyksiä, kansalaisuuslain kiristystä ja pantaa nilkkaan

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and