Poliisi ampui autoa takaa-ajon päätteeksi Brysselin Molenbeekissä

Belgian pääkaupungissa Brysselissä poliisi on ampunut autoa takaa-ajon päätteeksi. Takaa-ajo tapahtui keskustan länsipuolisessa Molenbeekin kaupunginosassa.

Poliisi havaitsi viideltä paikallista aikaa auton, joka oli ajanut ainakin kerran punaisia päin. Kuljettaja ei totellut poliisin pysähtymiskehotuksia ja törmäsi yhteen poliisiautoon. Tämän jälkeen poliisit ampuivat liikkuvaa autoa, kertoo belgialainen uutistoimisto Belga RTL:n mukaan.

Kuljettaja jatkoi kuitenkin matkaansa pitkin Chaussée de Ninove -katua ja osui vielä toiseen autoon. Takaa-ajo päättyi hieman ennen Gare de l'Ouestin rautatieasemaa, jossa poliisit ampuivat auton renkaita.

Poliisi pidätti kuljettajan, joka väitti, että autossa on räjähteitä. Varmuuden vuoksi poliisi kutsui paikalle räjähteidenraivausyksikön ja alue eristettiin.

Poliisin mukaan mies toimi yksin. Brysselin syyttäjänvirasto kertoo, ettei tekijää ole vielä tunnistettu.

Auto oli rekisteröity Saksaan, kertoo belgialaisen tv-kanavan RTL:n haastattelema silminnäkijä.

Osa Chaussée de Ninove -katua Molenbeekissä on ollut suljettuna tilanteen vuoksi. Muutama sataa läheisten liikkeiden asiakasta ja työntekijää on ollut eristettynä alueella.

Belgiassa on ollut korkea terrorismivalmiustila siitä lähtien, kun 32 ihmistä kuoli itsemurhaiskuissa Brysselin lentokentällä ja metrossa viime vuoden maaliskuussa. Monet Brysselin iskujen ja Pariisin marraskuun 2015 terrori-iskujen epäillyt asuivat Molenbeekissä tai käyttivät sitä läpikulkupaikkana.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and