Pohjois-Korea uhosi kostavansa pakotteet Yhdysvalloille tuhatkertaisesti

Pohjois-Korean johto ilmoitti lausunnossaan, ettei se aio luopua kiistellystä ydinohjelmastaan pakotteiden vuoksi. YK:n turvallisuusneuvosto määräsi Pohjois-Korealle yksimielisesti uusia pakotteita viikonloppuna.

Pohjois-Korean mukaan pakotteet loukkaavat sen itsemääräämisoikeutta, kertoo pohjoiskorealainen uutistoimisto KCNA. Pohjois-Korea julisti kostavansa toimet tuhatkertaisesti Yhdysvalloille. Pohjois-Korea ei tarkentanut, millaisiin toimiin se aikoo ryhtyä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson on väläyttänyt Pohjois-Korealle mahdollisuutta keskusteluihin, mutta Pohjois-Korean pitäisi ensin lopettaa ohjuskokeensa.

Pohjois-Korea on tehnyt tänä vuonna useita ohjuskokeita. Heinäkuussa se testasi mannertenvälistä ohjuskoetta kahdesti. Eristäytynyt maa ilmoitti maanantaina, ettei se aio luopua ydinohjelmastaan niin kauan kuin Yhdysvallat on uhka sille.

Pohjois- ja Etelä-Korean ulkoministerit tapasivat lyhyesti Filippiineillä käynnissä olevan Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö Aseanin kokouksen yhteydessä. Kaksikon kerrotaan kätelleen tosiaan harvinaisessa tapaamisessa, kertoo brittikanava BBC.

Etelä-Korean ulkoministeri Kang Kuyng-wha oli nostanut esille mahdollisuuden keskusteluista Koreoiden välillä. Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho ei pitänyt Etelä-Korean ehdotusta vilpittömänä.

Lähteet: Reuters, AP

Lue lisää:

Kiina mukana, paine kasautuu: Tästä on kyse uusissa Pohjois-Korean pakotteissa

Pohjois-Korean tilanne nousee otsikoihin viikosta toiseen – Miksei Korean konfliktia ole saatu ratkaistua?

Pjongjang – päivä suljetun kaupungin kaduilla

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and