Pohjois-Korea on vapauttanut humitaarisista syistä elinikäiseen pakkotyöhön tuomitun kanadalaispastorin

Pohjois-Korea on vapauttanut humanitaarisista syistä eteläkorealais-kanadalaisen pastorin, joka oli tuomittu elinikäiseen pakkotyöhön. Pastori vapautettiin sairauden vuoksi, kertoo pohjoiskorealainen uutistoimisto KCNA.

61-vuotias Hyeon-soo Lim tuomittiin kumouksellisesta toiminnasta joulukuussa 2015. Torontolainen pastori oli pidätetty noin kymmenen kuukautta aiemmin. Kanadan viranomaiset ovat kiistäneet syytökset kumouksellisesta toiminnasta jyrkästi.

Limin perheen huoli tämän hyvinvoinnista on kasvanut sen jälkeen, kun Pohjois-Korea vapautti yhdysvaltalaisen opiskelijan Otto Warmbierin 17 kuukauden vankeuden jälkeen. Warmbier oli vapautettaessa koomassa ja kuoli pian Yhdysvaltoihin palauttamisensa jälkeen.

Torontolaisen pastori Hyeon-soo Limin terveydentilasta ei ole tarkempaa tietoa. Kanadalainen valtuuskunta vieraili Pohjois-Koreassa keskustelemassa pastorin vapauttamisesta eilen tiistaina.

Pohjois-Amerikassa asuvat korealaiset pastorit ovat kuvailleet Limiä Pohjois-Korean vaikutusvaltaisimmaksi lähetyssaarnaajaksi, ennen kuin tämä tuomittiin. Lim oli käynyt Pohjois-Koreassa kymmeniä kertoja.

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen suhteet ovat kiristyneet äärimmilleen, ja maat ovat viime päivinä ladelleet uhkauksia toisilleen.

Lähteet: Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and