Pietarilaiset pettyivät kiinalaisturisteihin – kiinalaisten omat ravintolat ja myymälät vievät tulot paikallisilta

Pietarissa vierailee tänä vuonna vajaat puoli miljoonaa kiinalaisturistia, ja kaupungin ulkomaalaisista matkailijoista joka neljäs on jo kiinalainen.

Turistien mukana kaupunkiin ovat tulleet myös kiinalaiset liikemiehet, jotka muuttavat entisiä arvokiinteistöjä kiinalalaisten omiksi ravintoloiksi ja myymälöiksi. Ne maksavat matkanjärjestäjille tuntuvia korvauksia siitä, että oppaat tuovat kiinalaisryhmiä asiakkaiksi. Palkkiobisneksessä liikkuu vuosittain kymmeniä miljoonia euroja.

Meripihkakorut ovat suosittuja matkamuistoja.
Näyttävästä meripihkakorusta kiinalaisturisti maksaa jopa 4000 euroa. Oppaalle ja matkanjärjestäjälle tuleva palkkio on 20 prosenttia myynnistä. Kari Kosonen / Yle

Ilmiön taustalla on pienten kiinalaisten matkanjärjestäjien tulo markkinoille. Ne myyvät valmismatkoja lähes tappiolla, sillä varsinainen tuotto saadaan ravintoloiden ja matkamuistomyymälöiden maksamasta komissiosta. Palkkiot ovat myös tärkeä osa oppaiden palkkaa.

Samalla paikalliset yritykset hyötyvät entistä vähemmän kasvavasta kiinalaisturismista.

– Nämä kiinalaisten uudet kaupat vievät meiltä asiakkaita, harmittelee matkamuistomyymälä Art Housen myymäläpäällikkö Ksenia Galkina.

Elena Potapenko.
Incoming-matkatoimisto Fremad Russian osastonjohtaja Elena Potapenko.Kari Kosonen / Yle

– Kiinalaisyritykset pyrkivät kotiuttamaan suurimman osan saamistaan tuloistaan takaisin Kiinaan. Me käytämme paikallisia yrityksiä ja tuemme siten venäläistä taloutta, sanoo kiinalaisturisteja Venäjälle tuovan matkatoimiston Fremad Russian osastonjohtaja Elena Potapenko.

Massaturismin sijaan varakkaampia matkailijoita ja ryhmiä

Pietarin matkailuyrittäjät miettivät keinoja torjua kiinalaisten matkailubisnekseen kuuluvaa palkkiokulttuuria. Vastaavasta ilmiöstä on viitteitä myös Suomesta, kun matkaoppaat vaativat pääkaupunkiseudun kultasepänliikkeiltä palkkioita liikkeisiin tuomistaan ryhmistä. Sama voi toistua myös muualla Suomessa, kun kiinalaisten matkailu lisääntyy esimerkiksi Lapissa tai Saimaan alueella.

Blake Anderson.
Parklane Resort & Span toimitusjohtaja Blake Andersson. Kari Kosonen / Yle

– Pyrimme siirtymään massaturismista enemmän premium-luokan asiakkaisiin, mikä tarkoittaa pienempiä ryhmiä ja yksittäisiä turisteja, pohtii Parklane Resort & Span toimitusjohtaja Blake Andersson.

Parempaa laatua vaativat premium-asiakkaat käyttävät enemmän paikallisia palveluita ja ovat valmiita myös maksamaan niistä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and