Petteri Orpo Verkkouutisissa: Tämä on vakavan pohdinnan paikka

Valtiovarainministeri ja kokoomusjohtaja Petteri Orpo sanoo Verkkouutisille, että perussuomalaisten puheenjohtajavalinta panee pohtimaan hallituksen tilannetta vakavasti. Hänen mukaansa pelkkä hallitusohjelmaan sitoutuminen ei enää riitä.

Verkkosanomat kirjoittaa, että Timo Soinilla oli Petteri Orpon mukaan roolia takuumiehenä, jonka perusteella esimerkiksi hallitusohjelman kirjaus "Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa" on näkynyt hallituksen linjauksissa. Takuumiehen sanaan on voinut luottaa.

– Nyt tilanne on se, että emme tiedä, onko hallituksessa takuumiestä perussuomalaisten osalta esimerkiksi edellä mainitun kirjauksen osalta. Mielessäni on paljon avoimia kysymyksiä, joita on noussut esiin muun muassa perussuomalaisten puheenjohtajakamppailun aikana ja myös aiemmin, Petteri Orpo sanoo.

Orpon mukaan kokoomuksessa ei haluttu puuttua perussuomalaisten puheenjohtajakamppailuun sen ollessa käynnissä.

Nyt Orpo sanoo odottavansa millainen puolue Jyväskylän puoluekokouksessa perussuomalaisista "kuoriutuu ulos" ja hän kertoo odottavansa uuden puheenjohtajan linjapuhetta.

Orpo edellyttää, että hallitusohjelmaa ei kirjoiteta uusiksi ja että nykyiseen ohjelmaan sitoudutaan edelleen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and