Petteri Orpo: Niinistön valitsijayhdistys ei ole epäluottamus kokoomusta kohtaan

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo iloitsee presidentti Sauli Niinistön ilmoituksesta pyrkiä jatkokaudelle.

– Hän on sen todella ansainnut ja Suomi tarvitsee johtajuutta, joka hänellä on, Orpo sanoi.

Orpon mukaan on selvää, että kokoomus asettuu vaaleissa Niinistön taakse.

Orpon mukaan Niinistön tueksi perustettava valitsijayhdistys ei ole kokoomukselle ongelma eikä sitä voi tulkita epäluottamuksen osoitukseksi puoluetta kohtaan.

– Se on looginen jatko sille, että hän on pyrkinyt irtautumaan puoluepolitiikasta ja olemaan koko kansan presidentti kautensa aikana. Tämä vahvistaa sitä linjaa, minkä hän on valinnut, Orpo sanoi.

– Sillä muodolla ei ole minulle tai kokoomukselle suurta merkitystä vaan sillä, että hän lähti [ehdokkaaksi]. Tämäkin tapa antaa kokoomukselle mahdollisuuden olla täysillä tukemassa Sauli Niinistön uudelleenvalintaa.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään ensi vuoden tammikuussa.

Ennen Niinistöä ehdokkaaksi ovat asettautuneet keskustan kansanedustaja, entinen pääministeri Matti Vanhanen, vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and