Perussuomalaisten presidenttiehdokkuus siirrettiin puoluevaltuuston ratkaistavaksi

Perussuomalaisten puoluekokous on päättänyt siirtää puoluevaltuuston ratkaistavaksi päätökset puolueen osallistumisesta presidentinvaaleihiin omalla ehdokkaalla. Puoluevaltuusto päättää myös ehdokkaasta, jos sellainen päätetään asettaa.

Siirtoa ehdotti puolueen tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Puoluekokoukselle alun perin valmistellun ehdotuksen mukaan puoluekokous olisi päättänyt asiasta tänään.

Halla-aho perusteli ehdotustaan päätöksen lykkäämisestä presidentti Sauli Niinistön suosiolla. Halla-ahon mukaan riittävästi muista ehdokkaista poikkeavan ehdokkaan löytäminen saattaisi olla vaikeaa.

– Sikäli kun asetamme oman ehdokkaan presidentinvaaleihin, niin hänen pitäisi tuoda ehdokasjoukkoon jotain, mitä kukaan muu ei sinne tuo, eli toisin sanoen hän ei sijoittuisi aivan samaan ekologiseen lokeroon istuvan presidentin kanssa ollen ainoastaan ikään kuin köyhän miehen kopio Sauli Niinistöstä, Halla-aho perusteli.

Halla-aho perusteli päätöksen siirtoa myös sillä, että oman ehdokkaan kampanja söisi varoja tuleviin eduskuntavaaleihin osallistumiselta.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and