Pariisin Notre Damen hyökkääjällä ei ollut kytköksiä Isisiin

Pariisissa Notre Damen katedraalin edustalla poliisin kimppuun hyökännyt mies ihaili voimakkaasti terroristijärjestö Isisiä, mutta hänellä ei ollut varsinaisia yhteyksiä järjestöön.

Tutkintaa johtava syyttäjä toistaa arvion, että hyökkääjä yksin. Hyökkääjä on 40-vuotias algerialainen tohtorikoulutettava. Kuulusteluissa mies on kertonut, että hän radikalisoitui kymmenessä kuukaudessa.

Miehen tietokoneesta on löydetty Isisin ohjekirja, jossa opastetaan, miten terrori-isku tehdään. Lisäksi hänellä oli lukuisia valokuvia pari päivää aikaisemmin Lontossa tehdystä terrori-iskusta ja Pariisin sekä Brysselin iskuista.

Vaikuttaa siltä, että mies sai lopullisen yllykkeen iskuunsa juuri Lontoon iskusta.

Ei yhteyksiä Isisiin

Mies oli nauhoittanut uskollisuudenvalan Isisille. Lisäksi hän oli hankkinut rankalaisten jihadistien suosiman viestintäsovelluksen, mutta ei ilmeisesti ole saanut tai lähettänyt viestejä sovelluksella.

– Miehen lähipiiri ei nähnyt merkkejä radikalisoitumisesta, häntä ei ole koskaan tuomittu mistään, tiedustelupalvelut eivät tienneet hänestä eikä mikään viittaa siihen, että hän olisi ollut yhteydessä Syyriaan tai Irakiin, kertoo tutkintaa johtava syyttäjä François Molins.

Mies hyökkäsi tiistaina ranskalaisen poliisin kimppuun vasaralla kuuluisan Notre Damen katedraalin edustalla Pariisissa. Hän huusi toimivansa Syyrian puolesta. Mieheltä löydettiin myös useita keittiöveitsiä.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut poliisi sai päävammoja, mutta hän onnistui väistämään ja välttämään kovemman iskun. Toinen poliisi ampui hyökkääjää jalkaan, minkä vuoksi mies on sairaalahoidossa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and