Palopaikan lähellä asuva suomalainen: On kamala ajatella, että naapurissa on ihmisiä loukussa

Lontoossa palopaikan lähettyvillä asuva suomalainen Melinda Sulkama, 30, heräsi varhain aamuyöllä, kun pelastusajoneuvoja kiirehti sireenit ulvoen palopaikalle.

– Keittiön ja kylpyhuoneen ikkunoista näkyi sankka savupilvi. Katsoin uutiset, ja huomasin, että meidän kulmilla ja tutulla alueella palaa, hän kuvailee.

Unta ei sen jälkeen enää tullut. Sulkama kertoo asuvansa Länsi-Lontoossa Shepherd's Bushin metroaseman tuntumassa, alle kilometrin päässä palopaikasta.

– On kamala ajatella, että naapurissa on ihmisiä loukussa palavassa kerrostalossa ja että korkeimmissa kerroksissa olevat eivät ehkä pääse sieltä pois. Se on aika traaginen ajatus ja pistää kyllä hiljaiseksi, Sulkama kertoo.

Lontoolaiset tarjosivat sosiaalisessa mediassa yöpaikkaa pelastuneille

Helikopterit pörräävät yhä alueen yläpuolella, Nokialta kotoisin oleva Sulkama sanoo.

Sosiaalisessa mediassa ihmiset etsivät yöllä läheisiään ja monet tarjosivat yöpaikkaa, Sulkama kertoo.

Viranomaiset ovat kehottaneet lähialueen asukkaita pitämään ikkunat kiinni ja pysymään sisätiloissa. Julkaisualalla työskentelevä Sulkama aikoo kuitenkin lähteä normaalisti töihin.

– Osa paloalueen läheltä kulkevista metrolinjoista on suljettu. Ruuhkia voi siksi olla, hän sanoo.

Palon syttymissyy on yhä epäselvä eivätkä viranomaiset ole vielä sulkeneet täysin pois terrori-iskun mahdollisuutta.

– Ei tunnu, että hirveästi silti pelottaisi. Tämä on niin iso kaupunki, että täällä sattuu ja tapahtuu. Lontoossa on niin hyvä yhteishenki, että vain jatketaan eteenpäin, Sulkama kiittelee.

Lue myös: Silminnäkijät Lontoon palopaikalla: "En löytänyt talosta hätäuloskäyntiä"

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and