Palestiinalaishallinto irtisanoo tuhansia Gazassa

Palestiinalaishallinto irtisanoo yli 6 000 Gazassa työskennellyttä palkollistaan. Virallisen ilmoituksen mukaan työntekijät pääsevät ennenaikaiselle eläkkeelle.

Käytännössä kyse on irtisanomisista, joiden tarkoitus on heikentää Gazassa hallitsevaa Hamas-järjestöä.

Miehitetyllä Länsirannalla päämajaansa pitävä palestiinalaishallinto on presidentti Mahmud Abbasin Fatah-järjestön hallinnassa. Gazassa valtaa pitää muun muassa EU:n ja Yhdysvaltojen terroristijärjestöksi luokittelema Hamas.

Järjestöt ovat katkeria vihollisia, jotka käyvät keskinäistä valtakamppailua yhdentymispyrkimyksistä huolimatta. Yritykset yhteishallinnosta ovat epäonnistuneet, ja viime kuukausina Abbas on yrittänyt horjuttaa Hamasin asemaa Gazassa.

Viime kuukausina palestiinalaishallinto on rajoittanut Gazaan toimitettavan sähkön määrää yli kolmanneksen, leikannut virkamiesten palkkoja ja estänyt gazalaisten pääsyn sairaalahoitoon Israeliin tai Länsirannalle.

Kiristysten tavoite on ollut lisätä gazalaisten ärtymystä Hamasiin. Fatah on maksanut yli vuosikymmenen ajan kymmenille tuhansille virkamiehille palkkaa siitä, että nämä pysyvät kotona. Virkamiehet työskentelivät Gazassa ennen Hamasin valtaannousua vuonna 2007.

Huhtikuussa palestiinalaishallinto leikkasi näiden virkamiesten palkkaa kolmanneksen. Rahoilla on ostettu uskollisuutta Abbasille, mutta ne ovat samaan aikaan pumpanneet rahaa Gazan heikkoon talouteen, mikä on hyödyttänyt Hamasia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and